چگونه انواع زعفران را تشخیص دهیم؟

بازدید: 1,166 بازدید
زعفران مرزکالا

چگونه انواع زعفران را تشخیص دهیم؟

ایران بهترین انواع زعفران را که گران‌ترین ادویه جهان است، دارد. زعفران در مصارف مختلفی استفاده می‌شود، در انواع غذاها، مواد آرایشی و بهداشتی، صنایع دارو سازی و … استفاده دارد. مصرف خانگی از وارد پرمصرف آن است. خانم‌های کدبانو بیش از دیگران نیاز دارند انواع زعفران را بشناسند تا هم دقیق استفاده کنند و هم هزینه اضافی پرداخت نکنند. و متناسب با نیاز خود نوع زعفران را انتخاب کنند.

متأسفانه زعفران ظرفیت تقلب بالایی دارد و اضافه بر معلومات کافی باید از جای مطمئن خریداری شود. زعفران را باید از افراد مطمئن خریداری کرده و یا مستقیم از مزرعه تأمین شود که البته برای هر کسی میسر نیست. مرزکالا بنا به منظور خود مرغوبیت و اصالت کالا را به سود بیشتر ترجیح می‌دهد. چون می‌داند که در بلند مدت اعتماد مشتریان است که سود اصلی را حاصل خواهد نمود. در ادامه مطلب زعفران مرغوب و انواع آن را با هم می خوانیم.

انواع زعفران:

زعفران انواع مختلفی دارد از پودر، نرمه، پوشال، سرگل و نگین تا سوپر نگین و سوپر نگین پرسی که در حقیقت همه‌ی اینها از گل و ریشه زعفران تهیه می‌شوند ولی بسته به نحوه‌ی برداشت، زمان برداشت، کیفیت زمین، منطقه‌ی آب و هوایی و اینکه ریشه، گل یا نخ زعفران استفاده می‌شود، متفاوت هستند.

زعفران نگین 

اگر بخش قرمز یا نخ زعفران را تمیز جدا کنند می شود نگین. در زعفران نگین قسمت خامه یا ریشه زعفران استفاده نمی‌شود. اندازه آن بزرگ و همچنین درشت است ، این نوع زعفران عیار بالایی دارد و عطر و رنگ و درجه خالص بودن آن عالی است و جزء گرانترین نوع زعفران می باشد. بعضی ها این نوع زعفران را با نام زعفران ممتاز یاد می کنند. برای دیدن تصویر زعفران نگین و خرید آن اینجا کلیک کنید.

زعفران سوپر نگین

این نوع زعفران گرانترین نوع زعفران است. و در واقع همان نگین است ولی نخ آن درشت و رنگش خیلی روشن بوده و خیلی تمیز است. زیبایی فوق‌العاده‌ای هم دارد. برای دیدن تصویر زعفران سوپر نگین و خرید آن اینجا کلیک کنید.

زعفران سوپر نگین پرسی

زعفران را بعد از پاک کردن معمولا به صورت دستی و زیر نور آفتاب خشک می‌کنند. اما برخی مواقع با دستگاه خشک می‌شود. زعفرانی که با دستگاه خشک می‌شود، دو حالت پرسی و غیر پرسی دارد. هر زعفرانی را نمی‌توان پرس کرد چون خرد می‌شود. زعفرانی که نخ قوی و درشت دارد و در مقابل پرس دوام می‌آورد پرس می‌کنند که زعفران سوپر نگین پرسی گفته می‌شود.

برای دیدن تصویر زعفران سوپر نگین پرسی و خرید آن اینجا کلیک کنید.

زعفران سرگل 

در بین دسته بندی های انواع زعفران ، زعفران سرگل بیشترین خواهان را در بین دیگر دسته بندی های زعفران دارد. و بیشتر مردم از این نوع زعفران در مصارف مختلف خود استفاده می کنند. و با توجه به نام آن قسمت بالایی کلاله های زعفران را شامل می شود و با توجه به اینکه فاقد هر گونه قسمت خامه یا ریشه زعفران است از کیفیت بالایی برخوردار است. با این حال در زمان پاک کردن و جدا سازی آن از گلبرگ های بنفش ممکن است حاوی خرده های شکسته زعفران باشد. این نوع زعفران با نام های زعفران سرقلم هم در بین مردم معروف است.

برای دیدن تصویر زعفران سرگل و خرید آن اینجا کلیک کنید.

زعفران پوشال

این نوع زعفران به این صورت است که هر سه کلاله قرمز رنگ همراه با قسمتی کوچکی از ریشه زعفران یا همان خامه به هم دیگر متصل شده اند. و از هم جدا نیستند در واقع حدود 3 میلیمتر از ریشه را در بر می گیرد. ارزش این نوع زعفران از زعفران نگین و سوپر نگین و سرگل کمتر است و همینطور ممکن است از رنگ دهی کمتری برخوردار باشد. یکی از دلایلی که افراد زیادی به این نوع زعفران اعتماد می کنند این است که کلاله ها با کمی ریشه همراه هستند. و به لحاظ اصل یا تقلبی بودن قابل اعتماد است.

برای دیدن تصویر زعفران پوشال و خرید آن اینجا کلیک کنید.

نرمه زعفران

به خرده های زعفران نکین، نرمه زعفران گفته می‌شود. زعفران نگین و سوپر نگین برای زیبایی بهتر غربال می‌شود. زیر غربالی‌ها و زیر الکی ها را نرمه زعفران می گویند. این نوع زعفران زمینه تقلب زیادی دارد چون خرد شده و گل‌هایی را که شبیه زعفران هستند قاطی می کنند. بنابراین باید از جای مطمئن آن را تهیه کرد. که در صورت اطمینان از محل تأمین آن برای خانواده ها مقرون به صرفه است و به لحاظ طعم و رنگ به‌خصوص مزه‌ی آن، تفاوت جدی با زعفران‌های قیمت بالا ندارد.

برای دیدن تصویر نرمه زعفران و خرید آن اینجا کلیک کنید.

زعفران رشته ای یا رشته کامل یا دسته‌های (دختر پیچ)

این نوع زعفران نوع کامل یک زعفران سالم که از ابتدا تا انتهای کل زعفران را شامل می شود. و در واقع ساختار کامل زعفران را نشان می دهد. در زمان قدیم مردم بیشتر از همین نوع زعفران استفاده می کردند. و روش های دیگر به مرور به وجود آمده اند. اما کاربرد این نوع زعفران تقریباً منسوخ شده است. و بیشتر از انواع زعفرانی که در بالا اشاره گردید، استفاده می شود. قدرت رنگ دهی این نوع زعفران متوسط است. و از لحاظ قیمتی ارزان تر از موارد قبلی است. این نوع زعفران به زعفران دختر پیچ هم معروف است و بیشتر با همین نام یاد می‌شود.

ریشه زعفران یا کنج 

ریشه زعفران همان قسمت انتهایی زعفران است که از سرگل جدا می شود. و به عنوان ریشه زعفران یا کنج شناخته می شود. این ریشه در اروپا و در لاتین به خامه یا cream یا White شناخته می شود.

ریشه زعفران یا بخش سفیدی آن برای پخت شیرینی استفاده می‌شود، مزه‌ی زعفران دارد ولی رنگ ندارد. ریشه زعفران دارای خواص دارویی فراوانی است. و شامل ویتامین های C و B1 و B2 و B6 و همینطور دارای مقدار کمی مواد معدنی مانند آهن و کلسیم است که برای بدن بسیار ضروری هستند.

در این مطلب به زعفران مرغوب و انواع آن پرداخته شد. امیدواریم این مطلب به انتخاب درست و زعفران دلخواه شما کمک کرده باشد. در مطالب بعدی به روغن زعفران و روش تهیه آن و سایر مطالب مفید در رابطه با زعفران خواهیم پرداخت. همچنین سعی می کنیم مطالب مفیدی در رابطه با سبد غذایی شما تهیه کنیم. مرزکالا تلاش دارد مطمین ترین محصولات را با قیمت مناسب برای شما تهیه کند.

جهت پیگیری سایر نوشته ها به بخش نوشته های سایت مراجعه کنید یا در قسمت جستجو مطلب مورد نظر خود را تایپ کنید.

 

دسته بندی خانه و آشپزخانه
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

یک پاسخ به “چگونه انواع زعفران را تشخیص دهیم؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کانال تلگرامی مرزکالا
پشتیبانی آنلاین مرزکالا
ارسال پیام از طریق واتساپ
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت