راهنمای استفاده میوه خشک کن
همان طور که گفته شد میوه خشک کن یک عنصر گرمایشی دارد که به کمک فن تعبیه شده در بالا یا پشت دستگاه، هوای گرم را به گردش در میآورد. هوای گرم رطوبت میوه، سبزیجات، گوشت و دیگر مواد غذایی را از بین برده و آنها را خشک میکند. دمای مورد نیاز برای میوه سبزیجات ۵۰ الی ۶۰ درجه سانتیگراد است اما در صورتی که قصد دارید مواد گوشتی را خشک کنید باید دما را تا ۷۰ درجه سانتیگراد افزایش دهید.
به طور کلی دستگاه میوه خشک کن به دو دسته دستگاه با گردش هوای عمودی و دستگاه با گردش هوای افقی تقسیم میشود. دستگاههایی که از گردش هوای عمودی استفاده میکنند از نظر قیمتی مناسبتر هستند اما قدرت کافی برای خشک کردن موادی با بافت سخت مانند گوشت را ندارند. همچنین در زمان استفاده باید به طور منظم محل قرارگیری سینیها را در دستگاه تغییر داد تا هوای گرم به تمامی میوه و سبزیجات برسد.
اگر مصرف میوه خشک شما زیاد است بهتر است از دسته دوم دستگاههای میوه خشک کن استفاده کنید. دستگاه با گردش هوای افقی قیمت بالا و سایز بزرگتری نسبت به دسته اول دارد اما قدرت گردش هوای درون محفظه دستگاه به حدی قوی است که میتوان قیمت بالای آن را به صرفه دانست. چراکه دیگر نیازی به تعویض سینیهای دستگاه نبوده و در زمان استفاده از آن میتوانید به کارهای دیگر مشغول شوید.
ما در راهنمای استفاده میوه خشک کن به شما توصیه میکنیم دستگاهی را خریداری کنید که مجهز به تایمر و سیستم خاموشی خودکار باشد. با استفاده از این دو ویژگی شما میتوانید به راحتی زمان و میزان دمای مورد نیاز را تعیین کنید.
پس از آن دستگاه روشن شده و گردش هوای گرم ۱۲ الی ۱۵ ساعت ادامه پیدا میکند. در آخر متناسب با زمان تعیین شده توسط شما، دستگاه به طور خودکار خاموش میشود و میوه و سبزیجات خشک شده شما آماده خواهد بود. دستگاه میوه خشک کن عطر و طعم مواد غذایی و میوهها را تشدید کرده و محصول نهایی در طولانی مدت سالم و باکیفیت خواهد ماند.
راهنمای قدم به قدم استفاده از میوه خشک کن
استفاده از لوازم برقی کمی دشوار است. بنابراین بهتر است قبل از شروع کار از یک راهنمای استفاده کمک گرفته شود. ما در راهنمای استفاده میوه خشک کن شما را با مراحل استفاده از این دستگاه آشنا کرده و از شیوه صحیح به کارگیری آن صحبت میکنیم. مراحل استفاده صحیح از دستگاه میوه خشک کن به شرح زیر است:
- دستگاه میوه خشک کن را روی سطح پیشخوان یا سطح مناسب دیگری قرار دهید.
دستگاه را به برق با ولتاژ مناسب وصل کنید. مطمئن باشید که ولتاژ برق منطقه شما با ولتاژ مشخص شده روی دستگاه مطابقت دارد.
- مواد غذایی را مطابق با نوع آن، برش دهید. مواد با بافت نرم را با قطعات بزرگتر و عریضتر و موادی با بافت سخت را با قطعاتی نازک و کوچکتر برش دهید.
- قبل از چینش میوه، سبزیجات یا گوشت درون سینی، آن را ۵ الی ۱۰ دقیقه در دستگاه روشن بگذارید.
- روی هر یک از سینیها مواد غذایی را به طور منظم بچینید تا خشک شوند. به یاد داشته باشید که این گردش هوای گرم است که غذا را خشک میکند، بنابراین سینیها را بیش از حد پر نکنید و هرگز موادغذایی را روی هم قرار ندهید.
- سینیها را درون دستگاه قرار دهید. بهتر است فاصله استاندارد را در زمان چینش سینیها رعایت کنید تا گردش هوای گرم به درستی انجام شود. درب دستگاه را ببندید.
- متناسب با نوع مواد درون دستگاه زمان و دما را تنظیم کنید. دستگاه را روشن کرده و به کارهای دیگر مشغول شوید.
- نزدیک به زمان پایان کار هر ۱ الی ۲ ساعت دستگاه را بررسی کنید. در صورتی که مواد تا حد دلخواهتان خشک شده بود دستگاه را به صورت دستی خاموش کنید. توجه داشته باشید اگر مواد غذایی با برشهای یکاندازه درون دستگاه قرار گرفته باشند، به طور یکنواخت و با یک سرعت خشک میشوند.
نکات آمادهسازی مواد غذایی برای خشک کردن
میوه و سبزیجاتی که قرار است درون دستگاه قرار گیرند باید درست چیده شوند. ما در راهنمای استفاده از میوه خشک کن توصیه میکنیم قبل از چینش میوه و سبزیجات درون دستگاه مراحل زیر را انجام دهید تا در انتها نتیجه بهتری را مشاهده کنید.
- برای خشک کردن سیب، گلابی، هلو، زردآلو و… باید چندین مرحله را برای حفظ ویتامینهای A و C و همچنین دیگر مواد مغذی رعایت کنید. در اولین قدم تمام میوه و سبزیجات باید کاملا شسته شوند تا آلودگیها و باکتریهای روی آنها از بین بروند.
- در صورتی که میوه و سبزیجات پوست سختی دارند بهتر است از میوه جدا شده و پس از آن میوه را برش دهید. چراکه خشک شدن پوست میوه زمانبر بوده و همچنین سرعت خشک شدن آن با درون میوه یکسان نیست. اما اگر میوه و سبزیجات پوستی نرم دارند آنها را همراه میوه خشک کنید. این امر کاملا بستگی به سلیقه شما دارد.
- برای خشک کردن باید هسته میوهها و ساقه سبزیجات را کاملا جدا کنید. هسته و ساقهی مواد، خوراکی نیستند و همچنین در روند خشک شدن اختلال ایجاد میکنند.
- سبزیجات پس از خشک شدن به علت جلوگیری از عملکرد آنزیمها طعم خوبی ندارند. به همین دلیل ما در راهنمای استفاده میوه خشک کن توصیه میکنیم سبزیجات را قبل از برش، چینش در سینی و خشک کردن، کمی در آب داغ بجوشانید. این امر طعم بهتری را پس از خشک کردن سبزیجات ایجاد میکند.
- میوهها نیز در طی خشک شدن ممکن است سیاه شوند. توصیه ما این است که پس از برش دادن میوهها کمی آبلیمو در ظرف ریخته و برشهای میوه را درون آبلیمو زده و فورا از آن خارج کنید. این امر از سیاهی میوهها در زمان خشک شدن جلوگیری کرده و طعمی فوقالعاده به آنها میدهد. بهتر است این کار را برای میوههایی که رنگ روشن دارند، مانند سیب استفاده کنید.
- پس از انجام نکات گفته شده در بالا، میوه و سبزیجات را به صورت یکدست برش داده و درون سینی بچینید. سینی را در دستگاه قرار دهید، آن را روشن و دما و زمان را تعیین کنید.
- برخی از مدلهای میوه خشک کن دارای یک دریچه تهویه هستند که ما در راهنمای استفاده از میوه خشک کن به شما پینهاد میدهیم در زمان استفاده از دستگاه این دریچه را برای گردش هوای بهتر باز بگذارید. در صورتی که نمی خواهید دریچه را باز بگذارید بهتر است ابتدای کار دریچه را باز گذاشته تا رطوبت موادغذایی خارج شود. پس از آن هر ۴ ساعت ۱۰ دقیقه دریچه را باز کرده و بعد ببندید.
راهنمای استفاده میوه خشک کن در اولین استفاده
استفاده از لوازم آشپزخانه برای اولین بار، چالش برانگیز بوده و نیاز به یک راهنمای مجرب دارد. ما مراحلی را که برای اولین استفاده باید طی کنید به شما میگوییم و در این راه کنار شما خواهیم بود.
- دستگاه را از بستهبندی خارج کرده و تمام محافظهای دستگاه را از اطراف آن باز کنید.
- میزان ولتاژ مناسب دستگاه را بررسی کنید. آیا با ولتاژ خانگی شما مطابقت دارد؟
- سینیها و قطعات درب را با آب گرم و صابون شسته و پس از آن به دقت خشک کنید.
- قسمت موتور و پایهها را درون آب شناور نکنید. بهتر است این قسمتها را با یک دستمال مرطوب تمیز کرده و پس از آن ضدعفونی کنید. در انتهای کار نیز محفظه داخلی را کاملا خشک کنید.
- در صورت علاقه میتوانید سینیها و قطعات درب را با استفاده از ماشین ظرفشویی بشویید.
- از خشکی تمام قطعات و مخصوصا محفظه درونی اطمینان حاصل کنید.
- سینیهای خالی را درون دستگاه قرار داده و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه دستگاه را روشن بگذارید. این امر به علت اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه است.
پس از اطمینان از سلامت عملکرد دستگاه باید مراحلی را که برای شروع خشک کردن مواد غذایی لازم است طی کنید.
- میوه خشک کن را روی یک سطح صاف قرار دهید. میوه و سبزیجات برش داده شده را درون سینی چیده و آن را در دستگاه قرار دهید. پس از آن دوشاخه را به پریز برق وصل کنید.
- برای تنظیم دمای مورد نیاز دکمه TEMP را فشار داده و دمای مناسب را انتخاب کنید.
- برای افزایش سریعتر دما و رسیدن به دمای مورد نظرتان، دکمه را فشار داده و نگهدارید.
- پس از تنظیم دما برای تنظیم زمان مورد نظرتان دکمه TIME را فشار دهید.
- در صفحه دیجیتال دستگاه، عدد نشان داده شده بر حسب ساعت بوده و از ۱ تا ۴۸ ساعت متغیر است. دستگاه پس از اتمام ساعت کاری انتخاب شده توسط شما به طور خودکار خاموش میشود. در این قسمت هم نگه داشتن دکمه باعث افزایش سریع زمان میشود.
- برای شروع فرآیند خشک شدن دکمه ON / OFF ر ا فشار دهید. پس از روشن شدن دو نقطه در نمایشگر TIME شروع به چشمک زدن میکنند و همچنین صدای فن بلند میشود.
- پس از اتمام ساعت کاری تنظیم شده دستگاه به طور خودکار خاموش خواهد شد. در صورتی که پیش از اتمام کار تمایل بر خاموش کردن دستگاه دارید، مجدد دکمه ON / OFF را فشار دهید.
در صورتی که در میانه روند کار تمایل دارید میزان دما یا زمان را تغییر دهید، دکمه ON / OFF را فشار داده تا دستگاه خاموش شود. تنظیمات مورد نظرتان را وارد کنید و مجددا دکمه ON / OFF فشار دهید.
- تست خشکی
پس از اتمام فرآیند خشک کردن، در ادامه باید میزان خشکی میوه و سبزیجات را تست کنید. میوهها باید انعطافپذیر و بدون رطوبت باشند. اگر میوهها زیاد خشک شده باشند نمیتوان آنها را در طولانی مدت نگهداری کرد و نه تنها طعم خوبی ندارند بلکه تمام مواد مغذی و ویتامینهای آنها از بین رفته است.
به طور کلی میوههای خشک شده باید ۱۵ الی ۱۸% رطوبت داشته باشند و در دهان احساس نرمی بدهند اما له نشوند. در مقابل میزان رطوبت سبزیجات باید تنها ۵% باشد و کاملا خشک و شکننده باشند. سبزیجاتی که کاملا خشک شده باشند طول عمر بیشتری خواهند داشت.
- بستهبندی
مواد غذایی خشک شده به منظور نگهداری در طولانی مدت باید به طور مناسب و درست بستهبندی شوند. شما میتوانید مواد خشک شده را درون کیسه پلاستیکی بستهبندی کنید اما توجه کنید که تا حد ممکن هوای داخل پلاستیک را خارج کنید.
ما در راهنمای استفاده از میوه خشک کن توصیه میکنیم از پلاستیکهای زیپکیپ یا ظروف شیشهای استفاده کنید. همچنین میتوانید پس از قرار دادن میوههای خشک درون پلاستیک آنها را مجددا درون ظروف شیشهای قرار دهید. این امر عمر نگهداری مواد خشک شده را بیشتر میکند.
- ذخیره سازی
غذاهای خشک شده و بستهبندی شده را باید در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید. هر چه محل نگهداری خنکتر باشد، کیفیت مواد خشک شده در طولانی مدت حفظ خواهد شد. به طور کلی با کاهش دمای ۱۸ درجه فارنهایت محل نگهداری، طول عمر مواد خشک شده ۲ الی ۳ برابر خواهند شد.
اگر در یخچال و فریزر خود محل مناسبی برای نگهداری دارید، به شما توصیه میکنیم غذایهای خشک شده را در آنجا نگهداری کنید. در غیر این صورت خنکترین محل خانه را برای نگهداری انتخاب کنید.
همچنین نور باعث از بین رفتن کیفیت و ارزش غذایی مواد خشک شده میشود. غذاهای خشک شده را در تاریکی یا در ظروف مات نگهداری کنید.
به طور کلی میوهها دارای مقدار زیادی قند و اسید هستند که فرآیند خشک شدن را به خوبی طی میکنند و عمر طولانی مواد خشک شده را نیز تضمین خواهند کرد. در صورت انتخاب یک بستهبندی مناسب و نگهداری در دمای اتاق یا کمتر از آن، اکثر میوهها تا یک سال با کیفیت بالا و ارزش غذایی مناسب عمر میکنند. سبزیجات نیز در این شرایط ۶ ماه عمر مفید خواهند داشت.
توجه داشته باشید که میوهها و سبزیجاتی که بیش از زمان توصیه شده نگهداری میشوند ممکن است بهاندازه کافی باکیفیت نبوده و ارزش غذایی نداشته باشند، اما خراب هم نمیشوند مگر آنکه بستهبندی مناسبی نداشته باشند.
بایدها و نبایدهای راهنمای استفاده میوه خشک کن
استفاده از هر ابزاری شامل یک سری از بایدها و نبایدها است که میتواند امنیت شما در حین کار و همچنین طول عمر دستگاه را تضمین کند. ما در راهنمای استفاده میوه خشک کن به چند نکته از این موارد اشاره میکنیم.
- برای شستوشوی دستگاه میوه خشک کن از آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید. با این کار هرگونه مواد غذایی باقی مانده روی سینیها از بین خواهد رفت.
- میوه و سبزیجات برش داده شده را در تمام طبقات به صورت منظم و یکدست بچینید. مراقب باشد که تکههای برش داده شده روی هم قرار نگیرند.
- اگر میوه خشک کن شما کشویی است، سینیها را از پایین به بالا درون دستگاه چیده و پس از آن درب را ببندید.
- اگر میوه خشک کن شما قابلیت تنظیم دما دارد، بهتر است قبل از روشن کردن دستگاه دمای مورد نیاز را تنظیم کرده و پس از آن دستگاه را روشن کنید. لازم به ذکر است که برخی از دستگاهها مجهز به تایمر نیستند. بنابراین در زمان خرید به این ویژگی توجه کنید.
- دستگاه را به برق متصل کرده و اجازه دهید تا آماده شدن برشهای میوه، دستگاه کار کند. توجه داشته باشید که سبزیجات تا شکنندگی کامل باید خشک شوند اما میوهها باید انعطافپذیر بمانند.
- برای جلوگیری از قهوهای شدن میوهها و سبزیجات آنها را درون آبلیمو قرار داده و بلافاصله خارج کنید.
- برای خشک کردن مرکبات بهتر است پوست آنها را بگیرید و همچنین تا خروج آب اضافی آنها فرآیند خشک کردن را ادامه دهید.
- قطعات برش داده شده بهتر است در فصله یک سانتیمتری از هم قرار گیرند.
- دریچه گردش هوای دستگاه را باز بگذارید تا فرآیند خشک شدن با سرعت بالاتری انجام شود.
- پس از اتمام کار میزان خشکی میوه و سبزیجات را بررسی کرده و در صورت نیاز به ادامه فرآیند، مجددا دستگاه را روشن کنید.
- میوه و سبزیجات خشک شده را درون پلاستیک یا ظروف شیشهای عاری از هوا قرار دهید.
- در صورت استفاده از سبزیجات بهتر است آنها را مجدد آبرسانی کنید. شیوه درست این فرآیند را در ادامه شرح خواهیم داد. برای این کار سبزیجات را به مدت ۵ دقیقه درون آب قرار دهید.
- در آخر دستگاه را خاموش کرده و با یک دستمال مرطوب پایهها و محفظه درونی را تمیز کنید. سینیها را با آب گرم و صابون بشوید.
بهترین روش برای خشک کردن میوهها
در دامه بهترین روشی که با استفاده از آن میتوان به تنایج مطلوبی دست پیدا کرد را با شما در میان خواهیم گذاشت.
- میوهها را به خوبی بشویید و تمام قسمتهایی که لکه دارند یا نارس هستند را جدا کنید. در صورت تمایل پوست میوه را جدا کنید. در صورتی که سایز میوهها بزرگ است آنها را برش دهید. بهتر است تمامی برشها یکدست باشند. اگر میوههای کوچکتری مانند انگور و گیلاس را برای خشک کردن انتخاب کردهاید، دیگر نیازی به برش نیست. بر حسب سلیقه هستههای میوه را خارج کرده و اگر لکهای روی آنها هست بردارید.
- پوست میوهها برای زیبایی و جلب توجه حاوی پارافین هستند. قبل از برش دادن آنها را به دقت بشوید و در صورت تمایل پوست را جدا کنید.
- میوه گلابی پوست یکدستی ندارد و برای خشک کردن مناسب نیست. بنابراین توصیه میکنیم تا پوست این میوه جدا شود. همچنین پوست هلو به دلیل داشتن پرز، بعد از خشک شدن حالت جالبی ندارد. بهتر است پوست هلو هم جدا شود.
- اکثر میوهها را میتوان پس از برش دادن روی سینیهای دستگاه قرار داد اما میوههایی مانند سیب، زردآلو، گلابی و هلو به علت قرار گرفتن در معرض هوا، اکسیداسیون و واکنش مداوم آنزیمها به قهوهای تغییر رنگ میدهند.
برای جلوگیری از تغییر رنگ و از بین رفتن ویتامینهای A و C باید یک سری اقدامات مانند خواباندن میوهها در آبلیمو انجام دهید. همچنین میتوانید از آب آناناس به جای آبلیمو استفاده کنید. این کار را حدود ۲ دقیقه ادامه دهید و پس از آن میوهها را از آب آناناس خارج کرده و روی سینی قرار دهید.
استفاده از عسل، آب پرتقال و برخی از ادویهها نیز برای جلوگیری از تغییر رنگ بسیار مفید است. همچنین باعث میشود تا میوههای خشک شده طعم و عطر بهتری داشته باشند.
- شیوه درست نگهداری بسیار مهم است. چراکه کیفیت و ارزش غذایی مواد خشک شده را حفظ میکند. بنابراین طبق نکات گفته شده این مرحله را به درستی انجام دهید.
- برای جلوگیری از کاهش ویتامین C میتوان از محلول بیسولفیت استفاده کنید. بیسولفیت سدیم را در یک کیلوگرم آب حل کرده و میوههای برش داده شده را به مدت ۲ دقیقه در آن بگذارید. این امر علاوه بر حفظ ویتامین C از تغییر رنگ نیز جلوگیری میکند.
- برای مشاهده عملکرد بهتر باید میوههایی مانند زردآلو را به چهار قسمت تقسیم کنید. اغلب افراد به دلیل کوچکی این میوهها تنها آنها را نصف میکنند. این امر زمان خشک شدن را طولانیتر کرده و همچنین ارزش غذایی زردآلو و میوههای مشابه را از بین میبرد.
- برای افزایش ارزش غذایی میوههای خشک شده میتوانید محلولی از اسید اسکوربیک که حاوی میزان زیادی ویتامین C است تهیه کرده و میوهها را به مدت ۲ دقیقه درون محلول قرار دهید.
- بعضی از میوهها مانند انجیر، آلو، انگور و بلوبری دارای یک پوشش محافظتی از جنس موم هستند که با چشم غیر مسلح قابل دیدن نمیباشد. برای سرعت بخشیدن به فرآیند خشک شدن، لازم است این میوهها را در آب جوش به مدت ۱ الی ۲ دقیقه بجوشانید. این امر پوشش موم میوهها را از بین برده و سرعت خشک شدن را افزایش میدهد. خشک شدن سریع در کاهش اتلاف مواد مغذی میوهها موثر است.
آبرسانی مجدد مواد غذایی خشک شده
خشک کردن مواد غذایی یکی از راههای حفظ و نگهداری از آنها در طولانی مدت است. با خشک کردن میوه و سبزیجات میتوان عمر آنها را ۶ الی ۱۲ ماه افزایش داد. مواد غذایی خشک شده را میتوان مجدد آبرسانی کرده و رطوبت از دست رفته را به آنها بازگرداند. از سه روش که در ادامه به آنها اشاره میکنیم میتوانید برای آبرسانی مجدد مواد غذایی استفاده کنید.
- میوه و سبزیجات را به مدت ۲ الی ۶ ساعت درون آب سرد قرار داده و آن را در یخچال بگذارید. پس از آن کاسه را از یخچال خارج کرده و آب آن را دور بریزید. کمی صبر کنید تا میوه و سبزیجات خشک شوند و بعد از آنها استفاده کنید.
- اگر علاقهای به استفاده از آب سرد ندارید، میتوانید میوه و سبزیجات خشک شده را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه در آب داغ بجوشانید و پس از آن کمی صبر کنید تا خشک شوند.
- در آخر شما میتوانید فرآیند آبرسانی مجدد را در طی پخت و پز غذا انجام دهید. به یاد داشته باشید در صورتی که این گزینه را برای آبرسانی انتخاب میکنید نباید برای پخت و پز از چاشنی، نمک یا شکر استفاده کنید.
از آن جایی که مواد غذایی خشک آب زیادی مصرف میکنند باید به ازای هر فنجان غذای خشک شده یک فنجان آب اضافه کنید. در صورتی که مواد غذایی شما کاملا خشک بودند تعداد فنجانهای آب را به ۲ عدد افزایش دهید و بگذارید غذا به آرامی پخته شود.
پس از انجام فرآیند آبرسانی مجدد میتوانید غذاها را به روش معمول طبخ دهید. لازم به ذکر است به دلیل رشد باکتری و فعالیت آنزیمها مواد غذایی که آبرسانی مجدد شدهاند باید به سرعت مصرف شوند. حتی نگهداری از آنها در یخچال هم امکانپذیر نیست.
روش درست کردن رول میوهای در راهنمای استفاده میوه خشک کن
رول میوهای که تافی میوهای یا چرم میوهای نیز نامیده میشود به راحتی با استفاده از دستگاه میوه خشک قابل تهیه است. رول میوهای یک میان وعده مناسب است که از میوههای خشک شده که هم انرژی بالایی دارد و هم سلامت غذایی آن تضمین شده است تهیه میشود. ما در راهنمای استفاده میوه خشک کن به شما روش تهیه این میان وعده خوشمزه را آموزش میدهیم.
از آن جایی که رول میوهای از پوره میوه تازه تهیه میشود برای خشک شدن باید از یک سطح محکم و صاف استفاده کنید. سینیهای میوه خشک کن دارای سوراخهایی برای گردش هوا هستند که اگر رول میوهای را مستقیما روی آنها قرار دهید، از منافذ روی سطح میریزند. بنابراین بهتر است یک پوشش روی سینی دستگاه قرار داده یا از یک سینی فلزی یا پلاستیکی استفاده کنید.
رول میوهای بهتر است از میوههای کاملا رسیده تهیه شود. برای شروع باید میوهها را به دقت بشویید و قسمتهایی که خراب هستند یا لکههای قهوهای دارند را جدا کنید. اگر پوست میوه بافت سختی دارد آن را جدا کنید در غیر این صورت نیازی به جدا کردن پوست از میوه نیست.
چراکه حجم محصول نهایی کم میشود. میوهها را در مخلوطکن قرار داده و آنها را به طور کامل با هم مخلوط کنید. اگر مخلوطکن کار نکرد کمی آب همان میوه را درون مخلوطکن اضافه کنید تا فرآیند مخلوط شدن آغاز شود.
در صورتی که مخلوط حاصل نیاز به شیرین شدن دارد از کمی عسل یا شربت استفاده کنید. میزان زیادی اضافه نکنید، چراکه پس از خشک شدن شیرینی رول میوهای غلبه کرده و ممکن است شکرک بزند.
مخلوط حاصل شده را به ضخامت ۱ الی ۴ سانتیمتر به حالت دایره یا رول در بیاورید. برای رول کردن میتوانید از پلاستیکهای مخصوص رول استفاده کنید. برای چینش رولهای آماده بهتر است آنها را در مرکز سینی یا در لبههای خارجی قرار دهید.
میتوانید از آب لیمو، آب پرتقال، آناناس تازه یا کمی سیب پخته شده به مخلوط میوهتان اضافه کنید. موارد یاد شده اغلب در ترکیب با دیگر میوهها طعم به یاد ماندنی خلق میکنند. بهتر است این ترکیبات را آزمایش کرده و طعم مورد علاقهتان را کشف کنید. همچنین تغییر طعم رول میوهای با افزودن طعمدهندهها مانند دارچین، جوز هندی، عصاره بادام و وانیل نیز بسیار جالب است.
برای تزئین و پوشاندن رول میوهای میتوانید از پودر نارگیل، آجیل خرد شده، میوههای خشک خرد شده، کنجد یا تخمه آفتابگردان استفاده کنید. به یاد داشته باشید که رول میوهای تزیین شده را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید چراکه ماندگاری آنها کمتر از رول میوهای ساده است. رول میوهای ساده را میتوانید در دمای اتاق هم نگهداری کنید.
رول میوهای به صورت خشک سرو میشود و چسبناک نیست بلکه تنها انعطافپذیر است. این در حالی است که در زمان خروج از دستگاه میوه خشک کن کاملا گرم بوده و بافت نرمی دارد. ما در راهنمای استفاده میوه خشک کن به شما پیشنهاد میدهیم تا زمانی که رول گرم هست آن را برش داده و به قطعات دلخواه تقسیم کنید.
در آخر پس از مدتی رول میوهای، خشک شده و باید بستهبندی شود. برای بستهبندی میتوانید از کیسههای پلاستیکی یا ظروف شیشهای استفاده کنید. پس از آن رولها را درون فریزر قرار دهید تا به مدت طولانی عمر کنند.
رول میوهای معمولا به مدت یک سال در صورت بستهبندی مناسب و نگهداری در دمای بالا عمر کرده و کیفیت خود را حفظ میکند. برای تازه نگهداشتن آنها یا برای نگهداری طولانیتر، رولهای میوهای را در کیسههای پلاستیکی بستهبندی کنید و در یخچال قرار دهید یا فریز کنید.
عیب یابی دستگاه در راهنمای استفاده میوه خشک کن
تعمیر یا تعویض قطعات وسایل آشپزخانه باید به دست افراد مجرب انجام شود. در صورتی که تعمیرکار غیرمجاز وسایل آشپزخانه شما را تعمیر کند، نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه ممکن است آسیبهای بیشتری هم بر قطعات دستگاه وارد شود. با این وجود برخی مشکلات معمول برای میوه خشک کن پیش میآید که به راحتی میتوانید آنها را برطرف کنید.
- دستگاه روشن شده اما فن کار نمیکند.
در صورت بروز این مشکل ممکن است قدرت موتور دچار اختلال شده یا در سیم اتصال، قطعی ایجاد شده باشد.
برای رفع این مشکل ابتدا دستگاه را خاموش کرده و از اتصال درست دستگاه به برق مطمئن شوید. در صورت اتصال درست و اطمینان از سلامت پریز برق، دستگاه را روشن کنید. در صورتی که مشکل را مجددا مشاهده کردید دستگاه را خاموش کرده و اتصالات برق را جدا کنید. ما در راهنمای استفاده میوه خشک کن توصیه میکنیم برای تعمیر، دستگاه را به یک تعمیرکار مجرب بسپارید یا از خدمات پس از فروش ضمانتنامه استفاده کنید.
- مدت زمان خشک شدن میوه و سبزیجات زیاد است.
بروز این مشکل ممکن است به دلیل پر کردن بیش از حد سینیها باشد. عامل دیگر گیر کردن فن یا حرکت آهسته آن است. همچنین ممکن است دستگاه نشتی هوا داشته و این امر باعث شده است تا گردش هوای گرم به خوبی انجام نشود.
برای رفع این مشکل ابتدا دستگاه را خاموش کرده و میوه و سبزیجات درون هر سینی را کم کنید تا گردش هوا در اطراف مواد جریان پیدا کند. پس از آن فن را چک کنید. در صورتی که پرههای آن گیر کرده است، عامل مسدود شدن را بردارید.
در آخر از صحت سلامت و عملکرد هواکش دستگاه اطمینان حاصل کنید و بررسی شود که آیا مواد خشک شده در انتهای دستگاه مانع ورود هوای گرم میشوند یا خیر.
- خشک شدن به درستی انجام نشده و به صورت ناهموار است.
بروز این مشکل ممکن است به دلیل برشهای نامتوازن میوه و سبزیجات باشد. در صورتی که از دستگاه میوه خشک کن با گردش هوای عمودی استفاده میکنید، ممکن است سینیها را به درستی با یکدیگر تعویض نکرده باشید. همچنین چینش زیاد میوه و سبزیجات روی هر سینی نیز سبب بروز این مشکل خواهد شد.
برای رفع این مشکل در ابتدا ضخامت برش میوه و سبزیجات را بررسی کرده و سعی کنید ضخامتها را یکسان کنید. پس از آن سعی کنید در هر فرآیند مکان سینیها را ۲ الی ۳ بار با یکدیگر تعویض کنید. در آخر از صحت سلامت و عملکرد هواکش دستگاه اطمینان حاصل کنید و بررسی شود که آیا مواد خشک شده در انتهای دستگاه مانع ورود هوای گرم میشوند یا خیر.
- دستگاه بیش از حد گرم میشود.
در صورت مشاهده این مشکل باید بدانید که عملکرد سیستم کنترل دمای دستگاه مختل شده و دما در محدوده مناسبی قرار نمیگیرد.
برای رفع این مشکل میوه و سبزیجات را از دستگاه خارج کرده و سینیها را خالی درون دستگاه قرار دهید. پس از آن دما را روی ۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و میزان تغییر دما را بررسی کنید. در صورتی که تغییر دما قابل توجه است باید با یک تعمیرکار مجرب تماس بگیرید.
- صدای فن زیاد است
این مشکل زمانی بروز میکند که مواد خارجی یا تکههای میوه خشک درون فن قرار گرفته باشند. البته ممکن است یاتاقانهای موتور نیز فرسوده باشند.
برای رفع این مشکل فن دستگاه را بررسی کرده و در صورت مشاهده اجسام خارجی آن را خارج کنید. اگر به نظرتان یاتاقانها فرسوده است باید برای تعویض آن اقدام کنید.
اگر دستگاه میوه خشک کن با مشکلات جدیتری روبهرو شد حتما تعمیر دستگاه را به یک تعمیرکار مجرب بسپارید یا از خدمات ضمانتنامه آن استفاده کنید.
نحوه تمیز کردن دستگاه در راهنمای استفاده میوه خشک کن
- قبل از انجام هر عملیاتی، دستگاه را از پریز برق جدا کنید.
- برای تمیز کردن سینیها از آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید.
- از تمیزکنندههای اسیدی برای شستوشوی سینیها استفاده نکنید.
- در صورت تمایل میتوانید از ماشین ظرفشویی برای تمیز کردن سینیها استفاده کنید.
- پایهها و محفظه داخلی را با استفاده از یک دستمال مرطوب تمیز کنید.
- از برس یا سایندههای فلزی برای تمیز کردن سینیهای دستگاه استفاده نکنید.
- قبل از تمیز کردن اطمینان حاصل کنید که دستگاه از برق جدا بوده و کاملا خنک شده باشد.
نکات ایمنی استفاده میوه خشک کن
هنگام استفاده از دستگاه میوه خشک کن، همیشه باید موارد احتیاطی ایمنی رعایت شود، از جمله:
- قبل از استفاده تمام دستورالعملهای موجود در راهنمای استفاده میوه خشک کن را بخوانید.
- اجازه ندهید که سیم دستگاه از لبه فضای کار آویزان شود و از تماس آن با سطح داغ دوری کنید.
- خشک کن را به طور ایمن روی پیشخوان یا فضای کار قرار دهید.
- هنگام استفاده از این وسیله توسط کودکان، باید نظارت دقیقی از سمت بزرگسالان انجام شود.
- دستگاه میوه خشک کن را روی شیشه، سطح چوبی یا سفره پلاستیکی قرار ندهید. بهتر است زیر دستگاه یک سطح مقاوم در برابر حرارت استفاده شود.
- با سیم آسیب دیده کار نکنید. دستگاه میوه خشک کن را برای تعمیر اتصالات برق آن به یک تعمیرکار بسپارید.
- همیشه قبل از تمیز کردن و بیرون آوردن قطعات، دستگاه را از برق جدا کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود.
- دستگاه را در نزدیکی گاز داغ یا آتش قرار ندهید.
- برای قطع اتصال، قبل از جدا کردن سیم از پریز برق، دستگاه را به حالت “خاموش” درآورید.
- اگر دوشاخه دستگاه آسیب دیده برای تعویض آن اقدام کنید.
- با سایندههای فلزی سینیها را تمیز نکنید.
- برای محافظت در برابر شوک الکتریکی، پلاگین، سیم یا پایه موتور را در آب یا هر مایع دیگری شناور نکنید.
- توصیه میکنیم که از دستگاه با سیم کشیده شده استفاده نکنید.
- دستگاه میوه خشک کن فقط برای مصارف خانگی است. برای استفاده صنعتی از آن باید میوه خشک کن صنعتی خریداری کنید.
- برای موارد متفرقه از دستگاه میوه خشک کن استفاده نکنید.
- اگر گمان میکنید میوه و سبزیجات خشک شده آلوده هستند، از خوردن آنها خودداری کنید.