«حِکم عطائیه» مجموعهای است از دویست و شصت کلمهی قصار و حکمت در باب تصوف، اخلاق و الاهیات که به شیوهی اشارتگوییهای صوفیان تصنیف شده است.
درباره کتاب حکمتهای ابنعطاء سکندری
حکمتهای ابنعطاء سکندری کتابی بر مبنای اصول مورد اتفاق صوفیان نوشته شده است. این کتاب مجموعهای از 260 کلمهی قصار و حکمت در باب تصوف، الهیات که به شیوهی اخلاقیات صوفیان تصنیف شده است.
نویسنده کتاب
نویسندهی این مواعظ و حکمتهای معنوی ابنعطاءاللّه سکندری، عارف مصری در قرنِ هفتم فعالیت و اهتمام داشته است. وی از مشایخ بزرگ و نامدار طریقت شاذلیه است.
زمزمه های مردم بعد از نشر کتاب!!
برخى بر آنند که حِکم، خلاصهی آراء و تعالیم ابنعطاءالله در تصوف است. و آنچه پس از آن نوشته شده در واقع جز شرح و تفصیل آن نیست. ازاینرو ابنعطاءالله به «صاحب الحِکم» شهرت یافت و آوازهی این کتاب به مغرب و اندلس نیز رسید.
چرا حکمتهای ابنعطاء سکندری به این شهرت جزیل رسید؟
یکى از عوامل مهمى که حکم عظائیه را در میان آثار ابنعطاءالله و سایر کتب عرفانى ممتاز ساخته، آن است که این کتاب آمیزهای از احکام شرعى و آداب سلوک با فلسفه و حکمت و علمالمعرفة است .که این متون را در قالب مواعظ و کلمات قصار و به شیوهی صوفیان با ایهام و استعاره و مجاز بیان شده است. ازاینرو حِکم عطائیه در پی موفقیتهای عدیده اش در میان صوفیه، کتابی جامع مذهبی برای آنها شد. به همین ترتیب در نزد فقها نیز اعتبار خاص حاصل کرد. و در زمرهی کتابهایى درآمد که فقها به تدریس آن «اجازه» مىدادند.
حکمتهای ابن عطای سکندری به قلم صدیق قطبی ترجمه و شرح شده و توسط نشر افق علم، به انتشار رسیده است.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.